Werk onder vluchtelingen

Onze gemeente vormt samen met (bijna) alle protestantse kerken/gemeenten uit Emmeloord en een aantal uit Urk de werkgroep Kerk & Vluchteling NOP/Urk.

Het doel van de werkgroep is om de evangelieverkondiging en diaconale ondersteuning onder de vluchtelingen van het AZC Luttelgeest op elkaar af te stemmen. De werkgroep regelt voor elke zondagmiddag het vervoer naar de meertalige diensten in Kampen. Ook bestuurt de werkgroep het House of Joy aan de Oosterringweg te Luttelgeest, op loopafstand van het AZC. In het House of Joy worden activiteiten georganiseerd voor (en soms ook door) vluchtelingen, zoals Bijbelstudies in diverse talen, vrouwenochtenden, KinderBijbelClub, kleding ‘verkoop’ etc. De activiteiten zijn gericht om Gods Woord onder de vluchtelingen te brengen of contacten hiervoor op te bouwen.

Contact: kerkenvluchteling@gergememmeloord.nl


Kinderbijbelclub House of Joy

Op zaterdagmiddag wordt een kinderclub georganiseerd voor de kinderen van het AZC in het House of Joy. Op eenvoudige wijze wordt een Bijbelverhaal verteld, gebeden en gezongen. Uiteraard ontbreekt het creatieve en sportieve niet, zoals knutselen, trampoline springen of een leuk potje voetbal. De kinderen kunnen hier heel erg van genieten. Wilt u ook een keer meedoen of een keertje komen kijken? We verzamelen bij het House of Joy aan de Luttelgeesterweg om half 3.

Contact: kbcluttelgeest@gmail.com